Ga direct naar de inhoud.

“Altijd verfijnd, altijd met begrip voor waar het voor u om draait. Zo ontstaan bijzondere botanische kassen: voor onderzoek of recreatie.”

Binnen en Buitensensatie

Ruimte, routing en sfeer

De binnen-buitensensatie van een glazen omgeving biedt vele mogelijkheden. Binnen in uw kas is alles gericht op een optimale lay-out, het ruimtegebruik, de routing. Bij de indeling kijken we naar de opeenvolging van functies, waardoor u de gebruikers het gebouw gericht laat beleven en de functie van het gebouw het best tot zijn recht komt. 

Even belangrijk is de bepaalde sfeer die u voor uw botanische tuin of kas voor ogen heeft. Bij Smiemans Projecten zijn de mogelijkheden voor een maatwerk interieur legio: qua licht, geluid en klimaat, maar ook qua faciliteiten, materialisering en inrichting.

Variëteit in hoogte geeft meerwaarde en spanning aan uw botanische kas!

Denk aan de enorme toegevoegde waarde die reliëfelementen zoals loopbruggen, heuvels of grotten kunnen geven aan uw kas? U weet dat hoogteverschillen de binnenruimte aantrekkelijker en spannender maken. De botanisch tuin wordt heel anders beleefd als de flora en fauna vanaf een bepaalde hoogte kunnen bewonderen. Bovendien maken hoogteverschillen uitdagender botanische diversiteit mogelijk. Zeker met de trend van verticaal tuinieren, urban farming en urban gardening! Dit ziet u terug in ons ontwerp voor de dakkas op een bestaande veiling.

De mogelijkheden zijn oneindig

Onze deskundige medewerkers en partners combineren hun kennis van klimaatbeheersing, signing, veiligheid, faciliteiten en detaillering met meer dan 40 jaar bouwervaring. Altijd verfijnd, altijd met begrip voor waar het voor u om draait. Zo ontstaan bijzondere kassen die de beleving van uw bezoekers  voorop heeft staan.
 

Wilt u ook een bijzondere Botanische tuin, wij kunnen u helpen:

Uiteraard volledig vrijblijvend!