Ga direct naar de inhoud.

“Minimaal energieverbruik, een optimale klimaatprestatie en duurzame materialen… We adviseren u graag over de vele maatregelen en de innovatieve technologieën die er zijn.”

Jeroen Smiemans

Duurzaamheid

Minimale ecologische footprint

‘Greenhouses’ zijn zeer innovatieve gebouwen die een minimale ecologische footprint hebben. Zowel qua materialisering als bouwproces zijn kassen enorm ‘groen’. Er is vrijwel geen afval tijdens de productie en bouw. Na lange tijd zijn de gebouwen flexibel aanpasbaar, verhuisbaar en zelfs recyclebaar.

Bovendien kunnen kassen energie produceren – zelfs meer dan ze verbruiken. Een toepassing die we nu veel tegenkomen is het gebruik van geothermische energie als alternatieve bron. Hierbij wordt warm water onder de grond bewaard en hergebruikt voor verwarming, koeling of andere installaties. Als u meer wilt weten over duurzame energietoepassingen of de minimale ecologische footprint van de kassen, kunt u contact opnemen met onze adviesafdeling.

Duurzaam ondernemen is de norm

Als één van de eersten in de branche zetten we decennia geleden al in op verduurzaming. Bij Smiemans Projecten is duurzaam ondernemen de norm, we volgen de principes van ‘Slim Bouwen’ en IFD. We kijken bovendien naar de grondstoffen, het energieverbruik en naar de ecologische effecten voor, tijdens en na de exploitatiefase van een kas. We realiseren kassen met minimale footprints, want onze kassen:

  • zijn flexibel aan te passen en herbruikbaar
  • bouwen we van duurzame, (liefst lokale) recyclebare materialen
  • komen vrijwel afvalloos tot stand
  • leveren bijzondere energieprestaties

...leest u hier verder.


Meer informatie over onze visie op duurzaamheid?

Uiteraard volledig vrijblijvend!