Ga direct naar de inhoud.

“In een glazen constructie is er 100% bewustwording van de natuurlijke processen! ”

Dries Janssen -

Biofilic bouwen

Connectie met natuur staat centraal

Ontwerpen en bouwen met de natuur

We zitten zo veel binnen, maar van origine gedijen we het beste in een natuurlijke omgeving. Onderzoek onderbouwt de positieve effecten. Niet meer dan logisch dat in de zorg glazen gebouwen worden gebouwd.

Beleving voor de klant

Waar anders is de connectie met de natuur beter voelbaar dan in een glazen constructie. Het getik van de regen op het dak, natuurlijk licht, lucht die zuiver is, zelfs een lichte voelbare stroming van de wind. Het ontmoetingscentrum Jardin d’Hiverre bij Bomencentrum Nederland is een goed voorbeeld is van ‘Biophylic Bouwen’ door de natuurlijke koeling van het naastgelegen meer en de bomen die in de zomer als zonnescherm fungeren en in de winter juist de zon toelaten in het gebouw.

Publiekstoegankelijke gebouwen waar de bezoeker centraal staat

Smiemans Projecten past de jarenlange ervaring met biofilische gebouwen ook buiten de tuincentrabranche toe. Een recente ontwikkeling is de uitbreiding van het hoofdkantoor van Planon, een internationaal opererende softwareleverancier. De nieuwbouw bestaat uit een kasconstructie, die wordt gebruikt als werkplek, recreatieruimte en showcase voor de producten. De kas is - uiteraard - energieneutraal van opzet. Natuur staat centraal.

Uiteraard volledig vrijblijvend!