Ga direct naar de inhoud.

Nederlands glaspaviljoen ontmanteld op World Expo Milaan

foto Nederlands glaspaviljoen ontmanteld op World Expo Milaan

Van 1 mei tot 31 oktober 2015 vond de EXPO Milano plaats. Smiemans Projecten, die de eer had om het Nederlandse glaspaviljoen te bouwen, is nu ook verantwoordelijk voor het afbouwen en verplaatsen van het paviljoen naar een nader te bepalen bestemming.

De organisatie koos voor de toepassing van glas vanwege de referentie met de glastuinbouw. Smiemans Projecten heeft de expertise op het gebied van glazen publiekstoegankelijke gebouwen aangepast aan het Italiaanse klimaat. Het Nederlandse bedrijfsleven en voedingsgerelateerde organisaties hielden er presentaties, bijeenkomsten en diners. Kortom een multifunctioneel gebouw; snel te realiseren en duurzaam omdat het relatief eenvoudig is te demonteren om het erna ergens anders weer op te bouwen.

Ongeveer 29 miljoen bezoekers hebben de succesvolle wereldtentoonstelling bezocht. Het thema “Feeding the Planet, Energy for life” was Nederland een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat we koploper in de wereld zijn op het gebied van kennis en innovatie in de foodsector. In totaal toonden maar liefst 140 landen op een oppervlakte van meer dan 1,1 miljoen vierkante meter hun innovaties op het gebied van gezonde, veilige en voldoende voeding.

« terug