Ga direct naar de inhoud.

“Het plan ontving in 2004 de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs van de Provincie Zuid Holland.”

Activiteitenkas, BEO tuin voor Stichting IPSE de Bruggen (NL)

Ontmoetingsgebouw met belevingstuinen

PlaatsNootdorp
Bouwjaar2002
Oppervlakte750 m2 ontmoetingsgebouw
OntwerpSmiemans Projecten, Ontwerp & Advies 
VormgevingHighLight
Toepassingontmoetingsgebouw, activiteitenkas, snoezelruimte

Craeyenburch in Ypenburgh is een buurtschap voor mensen met een verstandelijke handicap. Voor deze bewoners bouwden we een ontmoetingsgebouw met belevingstuinen. De kas bestaat uit een activiteitenkas en een snoezelkas. Het gebouw opent zich naar de tuinen en naar de zon. Een grote ruimtelijkheid en zorgvuldige keuze van materialen bieden een prettige omgeving voor dagbesteding.

In het BEO centrum zijn deze mensen op een educatieve wijze bezig met groen. Cliënten kunnen ‘binnen’ de sfeer van buiten ervaren en nemen met hun zintuigen waar wat er allemaal groeit en bloeit. Naast beleving, zintuigprikkeling en educatie staat de ontmoeting met andere deelnemers centraal.

Duurzaam Bouwen aspecten zijn geïntegreerd in het plan door materialen milieubewust toe te passen en energiereductie door een hoogwaardige, maar eenvoudige ruimteverwarming met benutting van passieve zonne-energie.

Het plan ontving in 2004 de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs van de Provincie Zuid Holland met als motivatie: "een ontwerp dat volledig tegemoet komt aan de doelstelling van de prijs en een bepaalde eenvoud aan schoonheid in zich heeft". Bij de herinrichting van het terrein zijn ook de bestaande kinderboerderij en manege geïntegreerd.

E-brochure

Download de e-brochure met meer foto's en informatie over dit project.

Download E-brochure

Foto’s van Activiteitenkas, BEO tuin voor Stichting IPSE de Bruggen (NL)

Wilt u meer informatie ontvangen over de toepassing van een glazen gebouw in een zorgomgeving?

Uiteraard volledig vrijblijvend!