Ga direct naar de inhoud.

“Door gebruik van groen glas en hout heeft het een warme en bijzondere uitstraling!”

Bomencentrum Nederland (NL)

Technisch hoogstaand project aan het water

PlaatsBaarn
Oplevering2017
Oppervlakte1.120m²
ArchitectMIII Architecten 
Vormgeving HighLight
ToepassingOntmoetingscentrum met diverse conferentieruimtes, tevens sanitaire ruimtes, keuken en een kantoor.

Onlangs is het bijzondere project bij Bomencentrum Nederland in Baarn door Smiemans Projecten opgeleverd.  Met de naam Jardin d’Hiverre ligt dit prachtig vormgegeven ontmoetingscentrum aan het water midden in een gigantisch park van ruim 25 hectare.  

Vooruitstrevend project

Het dak is een technisch hoogstandje, met name door de bijzondere vorm van de profielen. Voor de draagconstructie zijn houten spanten van Oostenrijks grenenhout gebruikt. Hierop liggen stalen gecoate profielen. Door de bijzondere vorm van het dak en de gebruikte materialen laat dit vooruitstrevende project op een mooie manier de vakkennis van Smiemans zien.

Glazen dak in Victoriaanse stijl

Begin september werd het hoogste punt bereikt. Met een 100 tons kraan werd het nokstuk met 20 ventilatieramen op 10 meter hoogte op de dakconstructie geplaatst. Vervolgens werd 80.000 kg groen getint glas op de stalen dakconstructie geplaatst. De zijwanden kregen transparant glas. De combinatie van alle materialen bij elkaar geeft het project een prachtige warme uitstraling.

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 1.120m² en een hoogte van 9 meter. In het souterrain bevinden zich conferentieruimtes, op de begane verdieping kan de ruimte multifunctioneel ingedeeld worden en in de torentjes met op de eerste verdieping de keuken, sanitaire ruimtes en een kantoor. Het project is ontworpen door MIII Architecten. In februari 2017 heeft Hans Blokzijl, eigenaar van Bomencentrum Nederland, de deuren voor zijn bezoekers geopend.

Foto’s van de Bomencentrum Nederland (NL)

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die kassen bieden?

Vraag hier uw informatie aan, bijvoorbeeld als expositie- of ontvangstruimte:

Uiteraard volledig vrijblijvend!