Ga direct naar de inhoud.

“Verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de expositiekas – vonden we aansluiting op de vormgeving van zowel de bestaande garage als het verderop gelegen mausoleum van de keizer.”

Expositiekas Museum Huis Doorn (NL)

ruimte voor herinnering WO-I

PlaatsDoorn
Bouwjaar2014
Oppervlakte198m²
OntwerpEdenParks, Ontwerp & Advies 
Vormgeving breedkapkas
Toepassingexpositiekas

Met de transformatie van Huis Doorn naar een museum voor ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’ is een stijlvolle expositiekas toegevoegd met daarin vele herinneringen aan de WO1.

De garage van Wilhelm II is door ons verbouwd tot tentoonstellingspaviljoen en uitgebreid met een glazen aanbouw. Het Paviljoen is in september 2014 geopend door Prinses Beatrix.

In de voormalige garage wordt aan de hand van vijf thema’s ingegaan op de Nederlandse neutraliteit tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de glazen aanbouw worden wisselexposities georganiseerd waarbij de jaren 1914-1918 worden gespiegeld aan actuele ontwikkelingen. Behalve de auto van de laatste Duitse Keizer Wilhelm II die er in ballingschap woonde van 1920 tot 1941, verhaalt de expositie over de mobilisatie, publieke opinie en burgervluchtelingen.

“Huis Doorn verbindt Nederland op een unieke manier met de Europese geschiedenis. We hebben nu een prachtige inkijk in een verdwenen Europese hofcultuur, maar ook dat het verhaal van de ‘grote’ Europese geschiedenis van 1914-1918 zich tot in Nederland uitstrekt.” (vrij naar bron: Nieuwsbulletin Huis Doorn)

E-brochure

Download de e-brochure met meer foto's en informatie over dit project.

Download E-brochure

Foto’s van Expositiekas Museum Huis Doorn (NL)

Informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die kassen bieden als expositie- of ontvangstruimte?

Uiteraard volledig vrijblijvend!