Ga direct naar de inhoud.

“In het kader van renovatie en uitbreiding van het museum bouwden wij een “Orangerie” in de museumtuin. Voor bijeenkomst, feesten en openingen van tentoonstellingen en manifestaties.”

Klok en Peel museum (NL)

Orangerie in de museumtuin

PlaatsAsten
Bouwjaar2011
Oppervlakte240m²
AanleidingRenovatie en uitbreiding
TypeHighLight
ToepassingVernissages, bijeenkomsten, feesten

Onze voormalige Koningin Beatrix opende de Orangerie

Smiemans Projecten bouwde een stijlvolle en uitnodigende orangerie in de tuin van het Klok en Peel museum, dat destijds het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum heette. De gebogen vormen van de HighLight kasconstructie lenen zich bij uitstek voor de elegante, romantisch ogende ontvangstruimte van de orangerie. Het vormt een prachtig decor voor bijeenkomsten, feesten, vernissages en manifestaties.

Asten, in de Brabantse Peel tussen Eindhoven en Venlo, is –ook internationaal- bekend vanwege de klokkengieterij, de Koninklijke Eijsbouts. Het bedrijf geniet grote faam in heel Europa en tot ver daarbuiten: ze bouwden zelfs reusachtige klokken voor Japan.

Minder bekend is dat hier al sinds 1969 het unieke Klok en Peel museum gevestigd is. Antieke klokkenspelen in alle soorten en maten, een replica van een bijna duizend jaar oud Arabisch wateruurwerk, beiaardmuziek, alles op klokkengebied is hier te bezichtigen, beluisteren en bestuderen. Andere afdelingen geven een beeld van de natuur en archeologie van deze boeiende regio. Zie ook: www.museumasten.nl.

Foto’s van Klok en Peel museum (NL)

Wilt u meer weten over de bijzondere toepassingsmogelijkheden die een kas biedt voor uw project?

Uiteraard volledig vrijblijvend!