Ga direct naar de inhoud.

“Het was fijn om met Smiemans Projecten samen te werken - Een zeer deskundige bouwploeg en een enorm professioneel bedrijf”

Martin Harvey - projectleider

RHS Garden Wisley (GB)

Botanische tuin met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar

PlaatsLonden, UK
Opening2007
Oppervlakte5.500m², tot 12,5 meter hoog
OpdrachtgeverRoyal Horticultural Society
Aanleiding200-jarig bestaan
Invullingbloemen, planten en bomen uit de hele wereld
Opdrachtbouw van de kasconstructie en verantwoordelijk voor de installaties, het klimaat en alle mechaniek en electronica.

Naast opvallende constructies voor opdrachtgevers als de Keukenhof, Floriade 2002 en de horti botanici (Rijksuniversiteit Leiden en Frankfurt), rondde Smiemans Projecten ook een prestigeproject nabij Londen af. Voor de internationaal gerenommeerde Britse Royal Horticultural Society realiseerden we in Garden Wisley een bijzondere educatieve kas, nu bekend als "The Glasshouse" en goed voor 1 miljoen bezoekers per jaar. Smiemans bouwde de kas, inclusief alle klimaat- en energie-installaties.

Fantastische uitstraling

Het HighLight-systeem is hier toegepast in een uniek design: maximale hoogtes van de bogen zijn meer dan 12,5 meter hoog en het totale oppervlak bedraagt ruim 5.500 m2. De kenmerkende ronde vormen zorgen voor een fantastische klassiek-moderne uitstraling. In The Glasshouse kan iedereen de tropische en subtropische flora beleven: zien, ruiken en voelen. De setting is spectaculaire met een waterval, rotsen, grotten en een enorme variëteit aan planten en bomen.

Uitstekend klimaat, voorspoedige groei

De RHS-experts in Wisley zijn uitermate tevreden over de voorspoedige groei en bloei van alle exotische planten, mede dankzij de uitstekende licht- en klimaatcondities. Naast de ‘showkas' bouwden we ook opkweekkassen, technische ruimtes en klaslokalen; voor dit servicegedeelte is gebruik gemaakt van het meer traditionele Venlo-kassysteem.

Learning zone

Educatieve activiteiten staan centraal in de speciaal daarvoor gebouwde venlo kassen naast The Glasshouse. Hier kan men in de Learning Space en de Growing Lab bezoekers ontvangen om meer over planten te leren, krijgen hands-on ervaring en te zien hoe professioneel kas tuinders werken.

Meer info: https://www.rhs.org.uk/gardens/wisley/garden-highlights/the-glasshouse

Elk jaar worden er vele events georganiseerd waar veel bezoekers op af komen, zoals de vlindershow en de lichtshow Glow.

E-brochure

Download de e-brochure met meer foto's en informatie over dit project.

Download E-brochure

Foto’s van RHS Garden Wisley (GB)


Meer informatie over Botanische Kassen?

Wilt u meer weten over de besparingen, mogelijkheden en innovaties?

Uiteraard volledig vrijblijvend!