Ga direct naar de inhoud.

“De samenwerking met Smiemans verliep op een professionele en efficiënte manier en na de EXPO heeft Smiemans het paviljoen op een nette en vlotte manier afgebroken waardoor we het paviljoen tegen een redelijke prijs konden verkopen aan een derde partij.”

Mr. Peter Van Der Schoot (Directeur and Commissariaat-generaal van het Nederlandse Paviljoen)

WORLD EXPO MILAAN 2015 (IT)

Glaspaviljoen voor alle bezoekers van de hele wereld

PlaatsMilaan
Bouwjaar2015
Oppervlakte224m²
OntwerpEdenParks, Ontwerp & Advies 
Vormgeving Venlo plus kas
ToepassingHorecagedeelte, mogelijkheid tot houden van presentaties, diners en bijeenkomsten

De "World EXPO", de wereldbekende tentoonstelling die elke 5 jaar op een andere locatie plaatsvindt, stond in 2015 in Milaan. EdenParks mocht voor Nederland het paviljoen ontwerpen en realiseren. Hierdoor staat het in het rijtje van andere bekende bouwwerken, zoals de Eiffeltoren in Parijs en het Atomium in Brussel.

In 2015 was het thema van de EXPO “Feeding the Planet, Energy for life”. Maar liefst 140 landen toonden er hun innovaties op het gebied van gezonde, veilige en voldoende voeding. Natuurlijk ontbrak Nederland niet in dit rijtje aangezien we koploper in de wereld zijn op het gebied van kennis en innovatie in de foodsector.

EdenParks, onderdeel van Smiemans Projecten, had de eer om het Nederlandse glaspaviljoen te bouwen, aangezien wij de expertise hebben op het gebied van publiekstoegankelijke gebouwen. Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor het afbouwen en verplaatsen van het paviljoen naar een nader te bepalen bestemming.

De Stichting Holland World EXPO Milano 2015 koos voor de toepassing van onze glasconstructie vanwege de snelheid van het realiseren en de gunstige prijs. Verder is er de referentie met de glastuinbouw, wat voor Nederland een belangrijke pijler is.  Het Nederlandse bedrijfsleven en voeding gerelateerde organisaties hielden in de kas presentaties, bijeenkomsten en diners in het paviljoen.

Belangrijk was de temperatuur binnen het te bouwen paviljoen. Het mag er niet te warm worden en dat midden in de zomer in Milaan. Met diverse technieken zoals onder andere speciale polycarbonaat platen, warmtewerend glas en een geavanceerd koelsysteem zijn we erin geslaagd zoveel mogelijk een aangenaam klimaat te regelen.

Foto’s van WORLD EXPO MILAAN 2015 (IT)

Informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die kassen bieden als expositie- of ontvangstruimte?

Uiteraard volledig vrijblijvend!