Ga direct naar de inhoud.

“We kijken naar de grondstoffen, het energieverbruik en naar de ecologische effecten voor, tijdens en na de exploitatiefase van een kas.”

Duurzaamheid

minimale ecologische footprint

Energieneutrale glasconstructies

U wilt een energiezuinig gebouw die generaties lang mee kan, maar wat zijn alle mogelijkheden? Bij Smiemans Projecten is duurzaam ondernemen de norm, de minimale ecologische prestatie staat voorop bij de ontwikkeling van een nieuw project.

Projecten met minimale ecologische footprints, want onze glasconstructies:

  1. bouwen we van duurzame, (liefst lokale) recyclebare materialen
  2. zijn flexibel aan te passen en herbruikbaar en dus circulair
  3. leveren bijzondere energieprestaties

1. Selectie van materialen

Onze materialen, zoals staal, zink, aluminium en glas, zijn herbruikbaar, extreem sterk en komen vrijwel afvalloos tot stand. Met hun lange levensduur is zelfs hergebruik mogelijk zonder aan waarde te verliezen. Om een lage footprint te realiseren wordt het materiaal soms op locatie gekocht. 

2. Modulaire en flexibele bouw

De geprefabriceerde elementen leveren tijdwinst op. Ook is de bouw minder afhankelijk van weersomstandigheden. En in tegenstelling tot de traditionele bouw is een glasconstructie flexibel en modulair aan te passen, waardoor verbouwkosten beperkt blijven. Met deze lange levensduur is zelfs circulaire bouw mogelijk.

3. Energiezuinige oplossingen

Om exploitatiekosten te beperken, bieden we mogelijkheden om duurzaam energie op te wekken, zoals warmte- en koudeopslag in de grond, zonnecellen op het dak, warmtepompen, warmtebuffers en HR-ketels. Door gebruik te maken van hoogwaardig geïsoleerde profielen in de glasconstructie en hoogstaand isolatieglas en andere materialen is het klimaat binnen optimaal te regelen. Daarnaast controleert de beweegbare binnen en buitenscherming de instraling van de zon en wordt de natuurlijke ventilatie perfect daarop afgestemd.

Als één van de eersten in de branche zetten we decennia geleden al in op verduurzaming. Bij Smiemans Projecten is duurzaam ondernemen de norm, we volgen de principes van ‘Slim Bouwen’ en IFD. 

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Of advies over hoe u uw kas kunt 'verduurzamen'?

Uiteraard volledig vrijblijvend!