Ga direct naar de inhoud.

Kipster eervolle vermelding bij Dutch Daylight Award

foto Kipster eervolle vermelding bij Dutch Daylight Award

Afgelopen donderdag heeft Kipster, een project van Smiemans Projecten,  de eervolle vermelding ontvangen in de categorie <1000 m2 voor de Dutch Daylight Award.  Een project met hoge maatschappelijk impact, waarbij het welzijn van mens en dier centraal staan.

Sinds de opening staat Kipster, die zich de meest dier-, mens- en milieuvriendelijkste boerderij ter wereld mag noemen, veel in de belangstelling. Zo heeft het recentelijk drie belangrijke internationale prijzen gewonnen.

De Dutch Daylight award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor gebouwen met bijzondere daglicht-kwaliteiten. Het is in 2008 in het leven geroepen om bijzondere daglichtarchitectuur te belonen en onder de aandacht te brengen, zodat dit als inspiratie kan werken voor toekomstige bouwprojecten. Kipster maakte samen met 5 andere projecten in de categorie grote gebouwen (<1000 m²) kans op de award. Daarnaast waren 4 projecten in de categorie kleine gebouwen (>1000 m²) genomineerd. Uiteindelijk  de Dutch Daylight Award 2018. De uitreiking van de award vond plaats op donderdag 4 oktober 2018 in de Hoge Raad der Nederlanden te Den Haag, winnaar van 2016.

« terug