Ga direct naar de inhoud.

“Na Wisley en Amiri Botanical Garden is het super om nu ook voor Inverewe te mogen bouwen! ”

Jeroen Smiemans

Botanische tuin van Inverewe Gardens (GB)

Plant propagatie kas en faciliteiten

In september start Smiemans Projecten met de bouw van een propagatie kas voor de bekende botanische tuin Inverewe in Schotland. Dit is één van de bekendste tuinen in Europa en één van de meest bezochte in Schotland. 

Plant Propagatie kas en faciliteiten
De propagatie faciliteit bestaat uit diverse constructies en een kas van het type Venlo. Deze kas bestaat uit ruimtes voor het oppotten en voor het vermeerderen, maar ook ruimtes waar de planten kunnen overwinteren of als stek door te groeien tot plant. Dit wordt gerealiseerd door een specialistische vaste en verplaatsbare inrichting, zoals verwarmde kweektafels met daarbij irrigatievoorzieningen. Hierbij zit ook een computergestuurd klimaatsysteem, die de temperatuur, scherming en ventilatie aanstuurt voor de vier verschillende zones. Smiemans bouwt tevens de algemene ruimtes, zoals de sanitaire - en techniekruimtes.

Plantenkwekerij
Voor de faciliteiten van de plantenkwekerij worden 48 kweekbakken (platglas), een regenwater silo en een foliekas gerealiseerd. De gevel en het dek van de propagatieruimten zijn van glas ontworpen. Voor alle overige ruimtes, zoals het kantoor worden sandwich panelen gebruikt. 

De “National Trust for Scotland” die ons de opdracht heeft gegeven is een liefdadigheidsinstelling die het natuurlijke en culturele erfgoed van Schotland beschermt en bevordert. Het project werd in samenwerking met de aannemer AJ engineering uit Forres (UK) gebouwd.

Foto’s van Botanische tuin van Inverewe Gardens (GB)

Meer informatie over Botanische Kassen?

Wilt u meer weten over de besparingen, mogelijkheden en innovaties?

Uiteraard volledig vrijblijvend!