Ga direct naar de inhoud.

“Onze projecten zijn vaak in het buitenland, deze keer in de buurt van onze eigen regio; Het Westland! Een perfecte locatie om te laten zien dat Westland wereldwijd een toonaangevende positie heeft in de glastuinbouw.”

Jeroen Smiemans

World Horti Center (NL)

Koninklijke opening voor hét internationale kennis en -innovatiecentrum voor de glastuinbouw

PlaatsNaaldwijk
Bouwjaar2017
Oppervlakte4.520m²
ArchitectAAB
Vormgeving Venlo
Toepassinginternationaal meeting point voor glastuinbouw

Mondiale ontmoetingsplek

In het hart van de Nederlandse glastuinbouw staat dit internationale kennis en innovatiecentrum waar het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samenwerken aan nog betere producten voor de glastuinbouw. Tevens een plek waar een jaarrond tentoonstelling met innovaties van toonaangevende bedrijven. Hiermee heeft deze mondiale ontmoetingsplek een wereldwijde primeur.

Koninklijke opening

Maart 2017 startte Smiemans Projecten met de bouw van de glazen constructie. In november 2017 werd het project opgeleverd. 7 maart 2018 is dit innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector officieel geopend door niemand minder dan onze koningin Máxima. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector.

Bouw toonaangevend centrum

Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 4.520m², de nokhoogte is 12,30 meter. Het hoge plafond geeft een imposant entree bij het betreden van het pand dat jaarlijks door zo’n 25.000 internationale vakmensen wordt bezocht. Door de hoogte zijn er twee verdiepingen in gerealiseerd waar de gezamenlijke faciliteiten voor ± 300 gasten zitten, zoals een auditorium, vergaderzalen, flexwerkplekken en een restaurant. Naast het gebouw zitten de onderzoekskassen en de school. In totaal heeft het bij oplevering een vloeroppervlakte van 8.800m². 

Jaarrond tuinbouwtentoonstelling

In dit project is 365 dagen per jaar zichtbaar dat het Westland een wereldwijd toonaangevende positie heeft in de glastuinbouw. Vele toonaangevende bedrijven presenteren hier hun producten en kennis. Een ontmoetingscentrum dat jaarlijks door zo’n 25.000 internationale vakmensen bezocht wordt.

Foto’s van World Horti Center (NL)

Wilt u een glazen constructie voor uw project?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden:

Uiteraard volledig vrijblijvend!